همهی آنچه باید دربارهی هاست و دامنههای اینترنتی بدانید
هر شخص یا شرکتی که تصمیم به طراحی سایت میگیرد، قبل از هر چیز به دو نیاز اولیه سایت یعنی هاست و دامنه برخورد میکند که باید برای سایت انتخاب و خریداری کند. به عبارتی گام اول برای راهاندازی سایت آشنایی با هاست و دامنه است. Host و Domain با یکدیگر رابطه نزدیکی دارند، در این مقاله از همیار آیتی همه چیز درباره هاست و دامنه و مفاهیم مربوط به آنها را شرح میدهیم چراکه پیش از تهیه آنها لازم است با اصطلاحاتی آشنایی داشته باشید.
منظور از هاست چیست؟
به عبارتی Host محیط میزبانی است که برای راهاندازی وبسایت یا سرویسهایی مانند ایمیل، بر روی یک سرور در نظر گرفته میشود. در حقیقت هاست یک حافظه مجازی مشخص برای سایت و اطلاعاتی که قرار است در سایت درج شود، میباشد، تا تبادل اطلاعات انجام شود
این اطلاعات میتوانند صفحات طراحی شدهی وب، تصاویر، فایلهای HTML و… باشد که هاست میتواند برنامهها و کدهای نوشته شدهی شما را اجرا کند تا در هر ساعتی از شبانه روز در فضای اینترنت دیده شود. در ضمن میتوان چندین سایت را روی هاست نگهداری کرد، البته تعداد سایتها برای نگهداری به پارامترهای زیر وابسته است:
اگر نمیدانید چه هاستی با چه قدرت پردازنده و میزان پهنای باند و حافظهای تهیه کنید باید در نظر بگیرید چه تعداد دیتابیسی قرار است روی این هاست ذخیره شود؟ چه تعداد ایمیل اکانت دارید؟ با ارائه این موارد شرکت هاستینگ پیشنهاد بهتری به شما خواهد داد. نگهداری سرویسهای میزبانی روی سرورهای منحصر به فردی انجام میشود که طبق سیستمعامل مورد استفاده و زبان کدنویسی سایتها در دو گروه سرویس میزبانی ویندوزی و سرویس میزبانی لینوکس قرار میگیرند. درحقیقت ویندوز و لینوکس در حوزهی ارائه سرویسهای هاستینگ جزو مهمترین سیستم عاملها هستند.
دامنه یا دامین چیست؟
تا به اینجا با مفاهیم مربوط به هاست آشنا شدید اما همانطور که ابتدای مقاله بیان کردیم هاست با دامنه رابطهی نزدیکی دارد! در ایجاد وب سایت اگر اسم دامنه (Domain) به گوشتان خورد، بدانید که دامنه همان نام و آدرس سایت محسوب می شود! برای نمونه آدرس همیار آیتی hamyarit.com است. دامنهها نام تجاری و فعالیت شما را بیان میکنند، یک آدرس سایت ایجاد شده از اسم دامنه، پسوند دامنه و یا گاها یک سابدامین است.
دامنه در معرفی محدوده کاری شما نیز تاثیرگذار است و بنابراین باید در انتخاب آنها توجه زیادی داشت. دامنهها از دو قسمت تشکیل شدهاند: نام و پسوند. پسوند دامنه که بعد از اسم تجاری شما می آید که به آن TLD نیز میگویند. در ادامه برخی از TLDهایی که از بسیار محبوبند را برای شما شرح خواهیم داد:
پسوند ir.
این پسوند صرفا برای کشور ما میباشد و کلیه ارگانها، اشخاص و… میتوانند از آن استفاده کنند و امروزه ثبت آدرس سایت با پسوند ir. در مقایسه با دامنه های جهانی صرفهی اقتصادی بیشتری دارد.
پسوند com.
این پسوند برای سایتهای تجاری که فعالیت آنها جهانی است پیشنهاد میشود که امروزه بسیار پرطرفدار شده است.